xxx

Kockázat-feltáró kérdőív

A civilizációs betegségek - túlsúlyosság, cukorbetegség, magasvérnyomás betegség - kialakulása szoros összefüggésben áll a helytelen táplálkozással és a mozgás csökkenésével. Magyarországon évről évre növekszik a túlsúly és az elhízás gyakorisága a gyermekek körében, és ezzel párhuzamosan bizonyos tápanyagok hiányos vagy éppen túlzott bevitele is jellemző. Az öröklött tényezőkön túl, a helytelen életmódbeli szokások felnőttkorra történő továbbvitele jelentősen rontja a felnövekvő generáció egészségi kilátásait.

Az alábbi kockázat-feltáró kérdőív kitöltésével képet kaphat arról, hogy mekkora kockázata van annak, hogy gyermeke a népbetegségek egyikében vagy másikában érintetté váljon.

További információk:

  • A kérdések a gyermekre vonatkoznak.
  • A kérdésekre válaszoljon igennel vagy nemmel, illetve jelölje be a leginkább jellemző választ!
  • A kapott pontok összessége alapján látja majd, hogy mekkora a kockázata annak, hogy gyermeke a népbetegségek egyikében vagy másikában érintetté váljon.

1. Jelölje be, hogy az alábbiak mennyire jellemzőek a gyermekre!

12. Jelölje be, hogy a gyermek az alábbi étel- és italféleségeket hetente hányszor fogyasztja?

Tipp: Mennyit kell sétálnod ahhoz, hogy fogyj?

Attól függően, milyen gyakran és intenzíven sétálsz, hetente fél kilót vagy még ennél is többet fogyhatsz diétázás nélkül. Sétával át tudod alakítani az izmaidat, a testedet, egészségesebb leszel. Átlagos sebességgel sétálva (6,4 km/órás sebességgel haladva) 400 kalóriát égethetsz el egy óra alatt.

© 2015