xxx

Ajánlások, előírások

37/2014. (IV. 30.) EMMI rendelet a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásokról

Ezt a rendeletet emlegetik a köznyelvben sokan "menza rendeletként". Megtalálható benne:

  • a nyersanyag-kiszabati előírás (1. melléklet)
  • a korcsoportonkénti napi energiaszükséglet (3. melléklet)
  • az adagolási előírás (4. melléklet)
  • a korcsoportonként megengedett napi sóbevitel mennyisége (5. melléklet)

Országos Tisztifőorvosi Hivatal - A rendszeres étkezést biztosító, szervezett élelmezési ellátásra vonatkozó táplálkozás-egészségügyi ajánlás közétkeztetők számára (2011. augusztus 01.)

Az Európai Unió jelentése a Tápanyag- és energiabevitelről

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének az iskolák számára készült, letölthető oktatási anyagai és segédletei

Tipp: A zöldségekkel kezdd!

Fontos, hogy minden étkezésnél kerüljön zöldség a tányérodra, és akkor jársz a legjobban, ha ezeket eszed meg először - így mire a hizlalóbb ételekhez érsz, már úgy fogod már érezni, hogy tele vagy és kevesebbet eszel belőlük.

© 2015